-
.I "Frisciö con a fænna de castagne" son unna riçetta che a pö esse realizzä ä spedìa, ma con següa soddisfasion, speçialmente se vegnìan consümmæ belli cädi.
Mette assemme o læte e ä fænna de castagne remesciando continuamente finna a ottegnï unna pastella. Lasciä apôsä qualche menüto; azzunze i pignö e o zebibbo (in scarsa quantitæ) e frizze in öio abbondante (megio se de oliva extra vergine). Dopo avei scuoù l'öio in avanso, pösando i frisciö in sce do papë de strasse, pö esse azzunto do süccou vanigliou.
T'ho dito che t'a prepari o stocchefisce e bacilli a gongorzola co-i grilli e un bottigion de vin bon...
E invexe ti m'ae preparou a menestrinn-a co-e euve, a fà ciu fito scì a cheuxe ma o l'è un mangià do belin!
O trilli trilli trilli t'ae ciù musse che mandilli! Mandilli no ti n'ae, t'ae ciù musse che dinae.
O gnao gnao gnao m'ou belin comme t'è cao, e fotto fotto fotto m'ou belin comme t'è brutto.
E semmo de Zena, e semmo da Foxe, ne già e cugge no piggiemo ciù moggè,
e poi g'ho dito per un momento, e poi ghe dimmo che se levan d'inti pè!
E semmo de Zena, e semmo da Foxe, ne già e cugge no piggiemo ciù moggè,
fin che a-o mondo ghe saia a moggè do mae vexin no piggiemo ciù moggè pe un bello belin!
I "Frisciò con la farina di castagne" I fritti con farina di castagne. Sono una ricetta semplice che può essere realizzata velocemente, ma con vera soddisfazione,specialmente se vengono consumati belli caldi.Mettete assieme il latte e la farina di castagne mescolandole assieme fino ad ottenere una pastella.Lasciare riposare per qualche minuto;aggiungere ? e ? (in scarsa quantità) e friggere in olio abbondante (meglio se è di oliva extra vergine).Dopo aver scolato l'olio che avanza posando i frisciò sopra una carta per asciugare, può essere aggiunto dello zucchero a velo. L'altra è troppo lunga e complicata da tradurre.Accontentati di questa. (Mi mancano due o tre parole ma voglio arrivarci senza googlare)
Edited by LoSan - 9/3/2014, 18:07. -
Jjika no Hien Jinzu Daishi.
User deleted
Losan ma pcché t faje vré ogni mort'e pap? . -
.Losan ma pcché t faje vré ogni mort'e pap?
Porque tengo mucho frìo.. -
.
più di un anno che nessuno scrive nulla
Sto bicer el sa da freschin. -
.più di un anno che nessuno scrive nulla
Sto bicer el sa da freschin
questo bicchiere a di freschino?
cuant che a starnudin i mùss a ven la ploe!.